Израелски демонстранти блокираха за кратко достъпа до голямо пристанище в Хайфа в

...
Израелски демонстранти блокираха за кратко достъпа до голямо пристанище в Хайфа в
Коментари Харесай

Протестиращите срещу съдебната реформа блокираха израелско пристанище

Израелски демонстранти блокираха за малко достъпа до огромно пристанище в Хайфа  в понеделник преди плануван всеобщ протест на основното летище на страната, предава " Ройтерс ". Това се случва на фона на продължаващата към този момент половин година на държавното управление на Бенямин Нетаняху.

Нетаняху потуши някои от митингите по време на компромисните договаряния с опозицията, само че те се оказаха безплодни. Сега той преследва законодателен пакет, който съгласно него е понижена версия на главната промяна, която преди този момент хвърли Израел в политически ужас и навреди на стопанската система на страната.

Въпреки че религиозно-националистическата коалиция на Нетаняху разполага с  парламентарно болшинство , критици на власта провеждат повече митинги в опит да спрат измененията, които считат за опасност за независимостта на съда.

Десетки стачкуващи, някои от които държаха израелски флагове , а други биеха барабани, блокираха портата на северното пристанище Хайфа за 1,5 часа. Говорител на пристанището сподели, че са спрели влизането на към 100 камиона и са забавили товаренето на стока.

Лидерите на митинга приканиха за подобно блокиране на летище Бен Гурион , основната интернационална врата на Израел, следобяд.

Израелската полицията даде обещание да поддържа работа на Бен Гурион и маршрутите за достъп до него.

Една брошура, публикувана онлайн, призоваваше стачкуващите да дойдат до Бен Гурион с куфари и паспорти, предполагайки, че възнамеряват да се показват за пасажери, с цел да заобиколят полицейските кордони.

Нетаняху, който е, които той отхвърля, отбрани своите правосъдни промени като възобновяване на салдото сред другите клонове на държавното управление и поправяне на това, което той и неговите съдружни съдружници считат за несъразмерни дейности от страна на съдилищата.

Вашингтон прикани Нетаняху да търси необятен консенсус, вместо бързо да прокарва едностранни промени, съгласно които може да подкопае израелската народна власт.
 Израелската войска стартира антитерористична интервенция на Западния бряг
Израелската войска стартира антитерористична интервенция на Западния бряг

Има убити и ранени палестинци
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР